НачалоСвят100 000 руснаци са демилитаризирани в Украйна

100 000 руснаци са демилитаризирани в Украйна

Генералният щаб на Въоръжените сили на обяви, че от началото на пълномащабната непредизвикана война, започната от Владимир на 24 февруари, 100 000 руски войници са били убити на украинска земя.

Освен че е демилитаризирала 100 000 руски терористи, Украйна е унищожила над 3000 танка. Украинса армия отблъсна офанзивата към Киев в първите седмици на войната, а освен това спечели важни стратегически победи и на други места, включително връщането на Херсон.

Мнозина очакваха да победи Украйна, но вече 10 месеца губи войната, която започна сама. Путин се надяваше неговите войници да бъдат в Киев за 3 дни, но вече над 300 не успяват да достигнат до украинската столица.

На този фон украинският Володимир Зеленски прави първото си задгранично пътуване от началото на войната – в . Зеленски заяви в реч пред американския Конгрес, че милиардите , предоставяни от САЩ като помощ за Украйна в нейната битка срещу руското нашествие, не са благотворителност, а инвестиция в световната сигурност. Зеленски, който пристигна във Вашингтон на първото си посещение в чужбина, откакто Русия нахлу в Украйна през февруари, каза пред американските законодатели, че се надява те да продължат да подкрепят страната му.

Президентът на САЩ Джо Байдън, който се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Белия дом, призова американците и света да продължат да подкрепят Украйна през 2023 г. „С приближаването ни към Новата година е важно американците – а и светът – да чуят раво от Вас, г-н президент, за битката на Украйна и нуждата да продължим да стоим заедно през 2023 г.“, заяви Байдън на пресконференция със Зеленски. Той каза, че никога не е виждал или ЕС по-единни, отколкото във връзка с Украйна.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО