12-годишни момчета са надраскали фасадата на НДК

Мерките, предприети от ръководството на НДК, за опазване на фасадата от графити, вече дадоха резултат, информират от Двореца на културата. 
Благодарение на засиленото видеонаблюдение, в петък, 7 юни, служител на дружеството е забелязал две видимо малолетни лица, които правят опити за рисуване по сградата. След подадения сигнал до общинска полиция, се установява, че двете 12-годишни момчета са надраскали с различни изображения фасадата, разказват от НДК. 
По думите им следва информиране на родителите, след което децата са предадени на компетентните органи от 4-то РУ на МВР, като междувременно е уведомен и Столичният инспекторат. Предприети са съответните административни действия спрямо родителите. На единия е издаден и съдебен акт. Предстои и издаването на констативни и предупредителни протоколи от районното управление на МВР.
От НДК продължават да полагат усилия за опазване на фасадата – с 24-часов обход на сградата, усилено видеонаблюдение и подготовка на предупредителни табели. 
Ръководството на НДК отново моли гражданите да бъдат бдителни и отговорни, да не остават безучастни към нередности и вандалски прояви, и да сигнализират на тел. 112.
„НДК е на всички нас, на всеки, който посещава събитие в сградата или просто се разхожда в парка отпред. Затова нека го ценим и пазим“, призовават от дружеството.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари