НачалоКрими6 години затвор за пиян шофьор, убил полицай

6 години затвор за пиян шофьор, убил полицай

По обвинителен акт на Окръжна бе наложено наказание от шест години „лишаване от свобода“ по отношение на Г.К.

Той е подим за това, че по непредпазливост е причинил та на полицейски служител, изпълняващ служебните си задължения по обезпечаване на пътнотранспортно произшествие.

Престъплението е осъществено на 02.12.2020 г. на път, намиращ се в землището на с. Радево, общ. Нова Загора. То е квалифицирано чл.343, ал.3, предл.1, б. „б“, предл.1, вр. чл.342, ал.1 от НК, тъй о деянието е извършено в пияно състояние и с превишена скорост.

По време на разследването е установено, че обвиняемият е управлявал автомобил със скорост от 109 км/ч при допустима за пътния участък от 90 км/ч. Г.К. загубил управление над автомобила и навлязъл в лентата за насрещно движение.

Превозното средство се е завъртяло и се е блъснало е полицейски автомобил, паркиран за обезпечаване на , възникнало по-рано на този пътен участък. В същото време пострадалият се намирал зад полицейския автомобил, който след удара се придвижил назад и така ударил полицейския служител. Пострадалият е транспортиран до болнично заведение, където по-късно е починал.

Установено е, че подсъдимият е управлявал автомобила с 0.75 промила на в кръвта, съобщават още от прокуратурата.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен подлежи на обжалване пред Апелативен съд – .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО