Абитуриенти от Шумен бяха изпратени пред Паметника на свободата

Младежи, завършващи средно образование в няколко училища в Шумен, имат балове днес. Те бяха изпратени с цветя от техни близки пред Паметника на свободата, в пространството между сградата на Община Шумен и Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Тържества на абитуриенти има и утре. Общо 1074 са абитуриентите в област Шумен през тази година.
Създадена е организация за обезпечаване на обществения ред по време на баловете. Контролните органи осъществяват правомощията си по охрана и обезпечаване на обществения ред. Има засилено полицейско присъствие с цел недопускане на инциденти.
Въведени са и временни промени в организацията на движението в Шумен. От 8:00 до 20:00 часа на 24 и 25 май е спряно движението за пътни транспортни средства по бул. „Славянски“, от улица „Карел Шкорпил“ до улица „Адам Мицкевич“. Еднопосочен режим на движение е въведен по булевард „Славянски“ и от паркинга на Паметник „Създатели на българската държава“ към кръстовището с улица Владайско въстание“. Той важи от 14:00 до 20:00 часа на 24 и 25 май.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари