Абитуриенти в Разград са глобени за безотговорното им поведение на пътя

Петима абитуриенти в Разград са глобени за безотговорното си поведение на пътя, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР Илияна Георгиева. По Северен булевард днес полицейски служители засичат автомобили, чиито водачи „надуват“ клаксони и вдигат шум. След установяването им, учениците са глобени с актове за нарушение за използване на звуков сигнал в населено място, без да има необходимост. Освен 19-годишните водачи на автомобилите „Ауди“, „Фолксваген“ и „Пежо“, са санкционирани и двама пътници, които висят от прозорците на колите и застрашават живота си, посочи Георгиева. 
На нарушителите, които са от Спортното училище в града, са съставени фишове. Георгиева заяви, че проверките ще продължат, като ще бъдат използвани и необозначени служебни автомобили, и снимков материал. 
БТА припомня, че в края на февруари полицията в Разград санкционира други 16 абитуриенти за безотговорното им поведение на пътя. 
От Областната дирекция на МВР в Разград за пореден път предупреждават зрелостниците да се държат разумно, без да застрашават своя собствен живота и този на другите. В навечерието на абитуриентските балове е създадена максимална организация, за да може екипите на пътна, охранителна полиция и всички, които имат правомощия да осъществяват контрол по Закона за движение по пътищата, да осигурят безопасността на гражданите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари