Адил Решидов и Мара Алкушева са новите почетни граждани на Исперих

Бившият кмет на община Исперих Адил Решидов и дългогодишният преподавател по български език и литература Мара Алкушева са новите почетни граждани на Исперих. Те получиха отличията си след тържественото заседание на Общинския съвет, което се състоя днес по повод празника на града – 24 май, съобщиха от общинската администрация.
Решидов е най-дълго управлявалият кмет в Община Исперих. Голям е приносът му за развитието на града като икономически, културен и просветен център на Лудогорието, посочва в мотивите си за отличието кметът на Исперих Белгин Шукри. Той заявява, че скромен, мъдър и пословично толерантен през трите кметски мандата, Решидов е успял да издигне Исперих от малко провинциално градче в достойно оценен от социални и политически структури град в страната. 
Има хора, които надхвърлят професионалния си дълг и със своята отдаденост и обществена роля превръщат професията си в призвание. Такъв пример е Мара Алкушева, която с личните си човешки и професионални качества издигна високо ценности като образование, достойнство, чест и отдаденост, заявява Шукри в мотивите си за удостояване на Алкушева със званието. По думите му, тя е учител с голямо сърце и етично отношение към ученици, родители и колеги, спечелила заслужено място в сърцата на хиляди съграждани.
Отличията връчи кметът инж. Белгин Шукри. На тържествената сесия и церемонията по връчването на отличията присъства и заместник областният управител на Разград Надя Йорданова, допълниха от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари