НачалоБългарияАдвокат: Родителите на разменените бебета могат да търсят обезщетение

Адвокат: Родителите на разменените бебета могат да търсят обезщетение

Подобни случаи са изключителна рядкост. Бъдещите родители да не се притесняват или паникьосват по някакъв начин. Във всички болници има изградени прооли и правила за действие, така че да се регистрират и идентифицират бебенцата и заради това трябва да се извърши обстойна , за да се провери къде точно е бил пропускът ако има такъв.

Това коментира в ефира на Euronews Bulgaria адвоът по медицинско право Мария Шаркова във връзка с а в АГ болница „Шейново“, при който две бебета са били размени. Тя призова да не бързаме с демонизацията на конкретни хора.

Очевидно системата някъде се е пропукала, щом има подобна размяна, посочи Шаркова. Тя посочи, че практиката новородените да бъдат отделяни от майките си е остаряла и не е правилна.

„Нашата ебна практика и законодателство познават обезщетението за неимуществени вреди, тогава когато сме преживяли стрес, притеснения – това подлежи на обезщетение“, коментира адвокат Шаркова и допълни, че родителите на разменените бебета имат право да търсят подобно обезщетение, като исковете могат да бъдат заведени срещу лечебното заведение.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО