НачалоСвятАфганистан планира закупуване на един милион барела петрол от Русия

Афганистан планира закупуване на един милион барела петрол от Русия

Кабул планира да закупи около един милион барела петрол от Москва, заяви афганистанският министър на промишлеността и търговията Нуриддин Азизи пред РИА Новости.

„Предложихме на около един милион барела, ако тя може да изпрати повече, това не е проблем“, каза той.

Министърът добави, че ът за нефт и газ ще бъде най-важният за афганистанса страна, цитира dariknews.bg.

Афганистан се интересува от постигане на споразумение за доставки на руски петрол чрез бартер, в случай че Москва се интересува от афганистански си, заяви афганистанският министър на промишлеността и търговията.

„Бихме искали да обмислим и възможността за бартерна търговия, при условие че Русия има нужда от някои афганистански продукти“, добави Азизи.

Вчера в Москва пристигна делегация на афганистанското министерство на промишлеността и търговията, изпратена от талибанското правителство. Преговорите с руските им колеги са насрочени за 15 и 16 август. Посланикът в Кабул Дмитрий Жирнов заяви, че ще бъдат обени доставките на олио, зърно и слънчогледово масло.

Точно една година след настъплението срещу правителствените сили талибаните навлязоха в Кабул и окончателно поеха контрола над Афганистан. Това се случи на фона на изтеглянето на американските войски от страната. Масовата евакуация на западните граждани и техните афганистански съграждани продължи две седмици и през нощта на 31 август последните американски войски уснаха летището в Кабул, с което приключи близо 20-годишното военно присъствие на в Афганистан. В началото на септември талибаните сформираха временно правителство, ръководено от Мохамед Хасан Ахунд, който е под санкциите на ООН от 2001 г. насам.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО