Агенцията по заетостта планира 13 трудови борси в страната през този месец

Агенцията по заетостта е предвидила организиране на 13 трудови борси в страната през настоящия месец. Това става известно от график, публикуван на официалната интернет страница не ведомството. Първата от поредицата трудови борси ще бъде в Стара Загора на 8 май от 10:00 ч. в местен хотел.
В Кюстендил на 14 май ще бъде организирана специализирана борса за хора в неравностойно положение, а ден по-късно в Омуртаг ще има специално събитие, насочено към желаещите да работят в сферата на строителството. Във Велинград на 21 май ще има борса за сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. Специализирана трудова борса за продължително безработни граждани и хора над 50 г. е предвидена в Каолиново на 23 май.
Общи трудови борси през този месец ще има още в Силистра, Ямбол, Елхово, Шумен, Вълчидол, Бургас, Свищов и Русе. Целият график на събитията на Агенцията по заетостта е достъпен тук.
Трудовите борси са организирани по предварителен график в различни градове на страната и дават възможност работодатели от различни сфери да представят своята дейност и да се срещнат с търсещи работа хора. От Агенцията по заетостта провеждат и информационни дни. Такива събития имаше предходния месец в област Стара Загора във връзка с уведомлението за съкращаване на работници и служители от топлоелектрическата централа в района.
Равнището на регистрираната безработица в България през март е 5,77% и се отчита намаление на месечна база от 0,07 процентни пункта, съобщиха от Агенцията по заетостта през април. Броят на регистрираните безработни в края на месеца е общо 163 635, а отчетеното понижение спрямо миналия месец е с 1950 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари