Академията на МВР зае първо място в рейтинговата система на висшите училища в България, каза министърът в оставка Калин Стоянов

Рекламирай в beZpartien.bg

Академията на МВР зае първо място в рейтинговата система на висшите училища в България с оценка 9,18 от максимална 10. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов по време на парламентарния контрол. Той добави, че в учебното заведение са назначени 20 млади преподаватели, увеличи се делът на хабилитираните преподаватели и тези с докторска степен. 
Той допълни, че през 2023 г. са били осигурени 2,5 млн. лв. за подобряване на материалната база на центровете за професионална подготовка, което не е правено от десетилетие. Министърът каза също, че са закупени първите учебни полицейски автомобили и компютърна техника. Той добави, че е била закупена защитна екипировка за обучението на пожарникари и спасители.
През текущата година ще се осигури прием и по две нови специалности – „Киберсигурност“ и „Защита правата на човека“, обяви министърът.
Той също отбеляза, че е решен един наболял социален проблем, а именно стипендиите на курсантите са увеличени със 100 % и предстои да бъде увеличено допълнителното възнаграждение за докторска степен от 60 лв. на 360 лв.
Министърът каза също, че ще бъде реновирана сградата на ректората, ще бъде изграден център за киберсигурност, две съвременни стрелбища, две спортни зали, стадион и ще бъдат реновирани учебни зали.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *