Акцент в тазгодишния бюджет на Нова Загора са инфраструктурни обекти в града, съобщи кметът

Рекламирай в beZpartien.bg

Акцент в тазгодишния бюджет на Нова Загора са инфраструктурни обекти в града, съобщи кметът на общината Галя Захариева. Публичното обсъждане на проекта за бюджет за 2023 г. се състоя на 18 август, като заложените средства са на обща стойност 54 146 132 лв.
По думите на Захариева приоритетите са били заложени с разчета през март – април. Над 30 милиона лева са от държавно делегираните дейности за образование, здравеопазване, спорт, училища, детски градини и социалната сфера.
„Целта е да обезпечим с издръжка всички дейности за заплати и инфраструктурни обекти в града и малките населени места“, посочи Захариева. Миналата година направихме повече в селата. Тази година сме акцентирали върху града заради ВиК проекта, за да оправим голяма част от инфраструктурата след извършване на строителните дейности“, посочи кметът.
Галя Захариева прогнозира, че до края на октомври или началото на ноември ще бъдат завършени ремонтите на всички улици, които са започнали. Десет-дванадесет са планираните за тази година обновени улици.
Засадени са били нови дръвчета на мястото на премахната растителност, като целта е да бъде заместена с нова, подходяща за градската среда. Две фирми са се включили в озеленяването, закупувайки дръвчета за четири от новите улици.
Сред завършените обекти през годината са възловата за града улица „Шипка“ с коренна промяна на облика й и на начина на движението. Приключила е работата по изцяло обновения парк „Мария Роза“ по проект към Държавен фонд „Земеделие“. Ще продължи обновлението на градския парк с нови алеи, детски площадки, фитнес площадка. Подготвя се нов проект за осветление в парка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *