Ако искаме работеща администрация, е нужно да променим нивата на заплащане, каза кметът на София Васил Терзиев

Рекламирай в beZpartien.bg

Като изключително нужно столичният кмет Васил Терзиев определи предложението за увеличение на заплатите в администрацията. Пред журналисти той изтъкна, че възнагражденията на кмета, заместник-кметовете, районните кметове и общинските съветници не са коригирани от над 10 години.
Един заместник-кмет или районен кмет взима по-малко отколкото е средната заплата за града, каза пред журналисти Терзиев. Според мен това е абсолютно неадекватно и, ако искаме работеща администрация, е нужно да променим нивата на заплащане, коментира още той, след като се включи в кампания по  засаждане на дърво със звездите на „София Филм Фест“ в парка „Заимов“.
Заплатите в общини около София като Костинброд и Елин Пелин са по 5000 – 6000 лв., каза още Терзиев и добави, че той получава около 3000 лв.
Дали е 3000 или 8000 лв. аз ще продължа да дарявам цялата заплата без едното левче, което е символично. Нямам личен интерес заплатите да са по-високи, заяви също столичният градоначалник. И подчерта, че целта е цялостна реформа в общината. Не може да ти плащат недостойно и да искаш интересът за милиарди лева за София да бъде защитен, отбеляза Терзиев. Той каза също, че е важно и заложеното предложение да се спрат възнагражденията на общинските съветници за участието им в бордове. 
Кметът Васил Терзиев се включи в кампания по засаждане на дърво със звездите на „София Филм Фест“ в централната алея на парка „Заимов“. Събитието е в рамките на инициативата “Гората на София Филм Фест”, стартирала през 2023 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *