Ако няма сериозни доказателства, за мен това е акция по сплашване на шефката на митниците, заяви Асен Василев по повод акцията на ДАНС

Рекламирай в beZpartien.bg

Ако няма сериозни доказателства, които да излязат в края на тази акция, за мен това е акция по сплашване на шефката на митниците, която тръгна да пресича контрабандните канали и уволни 20 митничари по сигнали на чужди митнически организации, правителства и служби. Това заяви пред журналисти в Министерския съвет министърът на финансите в оставка Асен Василев, който коментира акцията на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията в сградата на Агенция „Митници“. 
Василев посочи, че той и премиерът в оставка Николай Денков не са били информирани за днешната акция. 
„Това е въпрос, който трябва да зададете към ДАНС. Доколкото разбирам, те са провели акцията. Силно се надявам, че тази акция не е насочена срещу ефективната работа на г-жа Петя Банкова. Знаете, че откакто тя стана шеф на Агенция „Митници“ имаме рекордно заловени количества наркотици, в това число 170 килограма хероин на пристанището. Освен това, по сигнал от австрийското правителство и от няколко други служби, бяха уволнени над 20 митничари. В това число бяха сменени и шефовете на пунктове и шефовете на смени по ключовите гранични пунктове, където върви контрабанда“, каза Василев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *