Актьор от Смолянския театър получи годишната награда на Община Смолян

Актьорът Васил Читанов от Родопския драматичен театър (РДТ) „Николай Хайтов“ – Смолян, получи годишната награда на Община Смолян по повод 24 май, съобщи за БТА директорът Румен Бечев. Отличието за младия актьор е за многобройните му изяви на театралната сцена и ролите му в киното, посочи Виолета Филипова – експерт в Община Смолян. 
Васил Читанов завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през 2007 година в класа на проф. Димитрина Гюрова, специалност „Актьорство за драматичен театър”. Има многобройни изяви на сцената на Учебен театър НАТФИЗ. От 2008 до 2012 г. е част от актьорската трупа на ДТ „Ст. Бъчваров” – Варна. 
За него директорът на театъра каза, че участва в създаването на даден спектакъл не само с актьорска игра, но и с идеи за сценарий и хореография. „Влиза с лекота от образ в образ и освежава ситуациите с вроденото си чувство за хумор. Чудесно владее тялото си и бихме могли да го наречем универсален актьор, подходящ, както за характерни, така и за комедийни персонажи“, добави Румен Бечев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари