НачалоБългарияАл. Маринов: Има срив на доверие в партиите

Ал. Маринов: Има срив на доверие в партиите

Излизането от политичеса криза е преди всичко дело на обществото – на тези партии и политици, които обществото изпраща във властта. Това каза в студиото на „Денят започва“ по Александър Маринов – председател на Стратегическия съвет към държавния глава и отскоро съветник на премиера Гълъб Донев.

Според него, ът има свои конституционни правомощия, но няма как той да бъде архитект на една бъдеща ситуация, която всички искаме да е предвидима, спокойна и да се работи ефективно.

„През последните седмици се върти тезата, че на президента му се е усладила властта да управлява чрез служебни правителства. Но той изпълнява конституционните си правомощия. Назначава служебни правителства не защото му е сладко, а защото партиите не могат да изпълнят основната си функция, а именно да излъчат стабилно и ефективно управление“, обясни Маринов.

По думите му, има криза в партийно-политическата система, но не може президентът да бъде обвиняван за това, нито служебното правителство.

„Има срив на доверие в партиите, но за това не са виновни нито президентът, нито служебният кабинет. Правителството се опитва по всякакви начини да успокои обстановката и да решава проблемите на обществото, защото те са фундаменталният източник на нестабилност, а не лошото възпитание на политиците“, посочи още Александър Маринов.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО