Аладжа манастир ще работи със свободен вход на Великден

Аладжа манастир ще работи без прекъсване през празничните дни, съобщават от Регионалния исторически музей във Варна. На Великден най-посещаваният туристически обект в града ще посреща посетители със свободен вход, добавят от културната институция. По време на предстоящите празници ще може да се види и откритият обект „Побити камъни“.
Някои от музеите във Варна преминават на лятно работно време след празниците. Това са Археологическият музей, Аладжа манастир, Побитите камъни, Музеите на Възраждането и за нова история.
Колекцията на Археологическия музей и Аладжа манастир ще могат да се разглеждат без почивен ден. Музеят на Възраждането ще почива в неделя, Нова история – в понеделник. В „Побити камъни“ ще бъде затворено през лятото в понеделник и вторник, уточняват от музея.
На 115 хиляди души посетиха обектите на Варненския археологически музей миналата година, като най-голям интерес имаше към Аладжа манастир, където посрещнаха над 67 хиляди туристи. Както БТА писа, музейният комплекс на обекта от месец юли 2023 г. е с напълно обновена експозиция. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари