НачалоБългарияАлександър Иванов: Рано е да се коментират коалиции, зимата ще имаме проблем

Александър Иванов: Рано е да се коментират коалиции, зимата ще имаме проблем

„След световната пандемия имаше повишаване на енергийните ресурси още от средата на миналата година. България е нетен износител на електрическа енергия. Произвеждаме достатъчно много електроенергия, половината от която изнасяме”.

Това коментира Александър Иванов от - СДС, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA .

Политикът допълни, че на европейските пазари на електроенергия българските енергийни дружества печелят милиарди. „Тези милиарди, ако бяха правилно трансформирани, щяха да обезпечат бизнеса и той да не пренесе тази инфлация, която имаше на електроенергията, върху обикновените потребители”, каза Иванов.

Според него, зимата ще има проблем- ще има газ, но не е ясно на какви .

„Това, което ние ще равим, когато формираме, надявам се, с доверието на българските граждани, правителство, след изборите на 2 октомври, е да направим чисти, прозрачни доставки на газ в България. Цената на газа не е четири пъти по-ниска, напротив по-висока е. Да си припомним фактурите, на които се видя, че управляващите са купували руски газ, но на 30% по-висока цена през посредници. За следващите месеци ние нямаме дългосрочен договор, по който да получаваме газ”, посочи Иванов.

„Ние се борим за доверието на българските граждани, за да преведем България през кризата, която ни беше завещана. Надяваме се да получим голяма част от доверието на българските избиратели. Мисля, че е прекалено рано да се коментират коалиции”, смята политикът по въпроса за вероятното следизборно коалиране.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО