Александър Йоловски ще помисли сериозно, ако му бъде предложено да остане министър на електронното управление след ротацията

Рекламирай в beZpartien.bg

Александър Йоловски ще помисли сериозно, ако му бъде предложено да остане министър на електронното управление след ротацията, заяви той в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.
Йоловски коментира, че има достатъчно време до ротацията и добави, че тя е процес, в който министър-председателят и заместник министър- председателят оценяват работата на всеки един от министрите.
„Предвид програмата, която изпълнявам, и резултатите, които постигнахме за кратко време, ако ми бъде предложено да остана – ще помисля сериозно по този въпрос“, заяви Йоловски в отговор на въпрос, дали ще остане на поста след ротацията.  
Във връзка с прокурорската проверка по подадения сигнал срещу съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков и Божидар Божанов, депутат от „Продължаваме промяната – Демократична България“ във връзка с твърдения на министър Йоловски за оказван натиск върху него, министърът посочи, че в последните месеци ясно показва, че работи в условия, в които не е подложен на натиск.  
На въпрос, свързан с машинното гласуване и отмяната му на първия тур на местните избори, Йоловски каза, че заместник-министърът, на когото е делегирал процеса по верификация на машините – Михаил Стойнов, все още е на поста си.
БТА припомня, че ден преди местния вот, след заседание на председателски съвет в парламента, на базата на доклад на ДАНС бе оповестено, че Стойнов е заснел с личния си телефон кода за верификация на машинното гласуване. За доклада на ДАНС пред медиите съобщи председателят на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. 
Александър Йоловски коментира, че министър-председателят е този, който взима решения да назначава или уволнява заместник-министри и добави, че ако е зависи от него, Стойнов е щял да бъде отстранен от поста.  
Йоловски изрази надежда да няма повече отстъпление от процеса на електронизация в здравеопазването. Той съобщи, че до момента има издадени над 45 милиона електронни рецепти, от които белите електронни рецепти са 1,6 милиона. За мен технологични проблеми няма никакви, посочи той и добави, че Министерството на електронното управление оказва цялостна подкрепа на Министерството на здравеопазването по отношение на пълната електронизация.
Министърът коментира още, че очаква в края на тази годината и началото на следващата да бъдат постигнати много сериозни резултати по отношение на електронното здравеопазване, където България е над средното европейско ниво.
Относно електронните извинителни бележки за учениците, Йоловски посочи, че темата може да бъде регулирана с Националния рамков договор. Електронната бележка беше оптимизация на процеса, който се реализира в електронна среда, добави той и заяви, че цена от 10 лв. за такава бележка е неприемлива. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *