„Алкомет“ АД обяви инвестиционен план на стойност 137 млн. лв. за следващите три години

Рекламирай в beZpartien.bg

През следващите три години „Алкомет“ АД ще изпълнява инвестиционен план на стойност 137 млн. лв., каза Иван Папазов, директор на завода пред участниците в дискусионния форум с бизнеса в Шумен, фокусиран върху възможностите за финансиране от Министерството на иновациите и растежа. Той посочи, че планът предвижда разширение на съществуващия Валцов цех 2, с допълнителни 5000 м2 и увеличаване на производствените мощности за валцови продукти посредством монтаж на нов 4-Hi универсален фолиев валцов стан и пещи за отгряване. Ще бъде изграден нов леярен цех, в който е планирано внедряване на високотехнологична линия за леене на рулони, която ще позволи на компанията да увеличи производствения си капацитет на вече предлаганите продукти, както и да произвежда нови видове сплави за конверторно фолио и фолио за акумулатори (батерии). 
Предвижда се  във Леярен цех 1 нова маса за леене на заготовки с диаметър 12 инча и аспирационна система над топилните пещи на линиите за непрекъснато леене, допълни Папазов. Той посочи, че в пресов цех са предвидени две нови преси за екструдиране с усилие 26MN (меганютона), заготовки с диаметър 7 инча и с дължина 1100 милиметра и преса за екструдиране с усилие 45MN, заготовки с диаметър 12 инача и с дължина 1500 милиметра. „В цех Алкомет Аутомотив ще бъде изградена нова линия за пасивиране. Високотехнологична линия за повърхностна обработка на детайли за автомобилния сектор. Линията е с по-голям капацитет и по-добра производителност, което ще допринесе за подобряване на качеството и съкращаване на времето за обработка на алуминиевите детайли“, добави Иван Папазов.
Във форума, който се проведе в административната сграда на „Алкомет“ АД в Шумен участваха Милена Стойчева, министър на иновациите и растежа, и д. изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции Христо Етрополски, областният управител на Шумен проф. Добромир Добрев, заместник-кметът Росица Антонова, представители от посолството на Република Турция и бизнесмени от региона. Присъстваха и представители от „Алкомет“ АД, сред които мажоритарният собственик Фикрет Индже, председателят на Надзорния съвет на компанията Фикрет Кузуджу и др.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *