НачалоСвятАмериканска военна база беше атакувана с дронове

Американска военна база беше атакувана с дронове

Военна база в Сирия, контролирана от американски войски и сирийски опозиционни бойци – техни съюзници, е била атакувана с дронове, съобщи американса армия, цитирана от Ройтерс, като допълни, че няма жертви и щети, предаде .

Според съобщението адението е извършено в околностите базата Ат Танф, близо до границата между Сирия, Йордания и Ирак. Към момента никой не е поел отговорност за атаката. В базата са разположени войски на и съюзниците им и там те подготвят сирийски патрули за противодействие на бойци от „Ислямска държава“ (ИД). Обектът е разположен в близост до път, който свързва Техеран и Ливан и е жизненоважен за подкрепяните от Иран сили.

Американската армия каза, че коалиционните войски заедно с опозиционни бойци „тази сутрин са реагирали на атаката с няколко системи за ПВО в околностите на базата Ат Танф“. В съобщението се посочва, че войските успешно са неутрализирали един от дроновете, но втори се е взривил на територията на базата, без това да е довело до жертви или щети. Останалите опити за атаки с дронове са били неуспешни.

Генерал-майор Джон Бренън, който оглавява международната коалиция срещу ИД, ои нападението, като каза, че подобни действия „поставят в риск живота на невинни сирийски цивилни и подриват значителните партньорски усилия за окончателна победа над ИД“. Атаката се състоя часове, след като при израелски въздушни нападения срещу Западна и Централна Сирия загинаха трима войници, а други трима бяха ранени, отбелязва Ройтерс. Според базираната във Великобритания Сирийски център за наблюдение на човешките права Израел е ударил позиции на сирийската армия, където са разположени подкрепяни от Иран бойци.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО