Антарктида впечатлява изключително много учениците, тъй като е различен континент от останалите, казва преподавателят по география Надя Янкова

Антарктида впечатлява изключително много учениците, когато го изучваме, тъй като е различен континент от останалите. Това каза преподавателят по география и икономика в Средно училище „Отец Паисий“ Надя Янкова в националния пресклуб на БТА в Самоков по време на представянето на новия брой на списание ЛИК „Българската наука на Антарктида“. 
По думите й учениците се впечатляват от природата и от това, че все още е много непознат, както че и страната ни има изследователска база на остров Ливингстън. Надя Янкова посочи, че и интересните факти за континента карат учениците да се интересуват и научават още. „Ниските температури, специфичната растителност и животинският свят също са много интересни и винаги по-малките ученици много се вдъхновяват“, посочи тя. 
В училище изучават география на континентите в шести и седми клас. Децата изготвят табла, постери и гледат научни предавания за Ледения континент.
Гост на днешното представяне бе и ученичката в шести клас Елиз Йорданова. Тя разказа интересни факти за Антарктида, за състезанията, в които се включва, както и за засиления интерес към науката география. Йорданова посочи, че най-много я е впечатлила ниската температура и възможностите, които крие неизследваният леден континент. 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари