Арест за неправоспособния водач, причинил катастрофа с двама загинали на пътя София – Варна, ще иска Окръжна прокуратура – Велико Търново

Окръжна прокуратура – Велико Търново ще иска арест за 17-годишния неправоспособен водач, причинил тежко пътнотранспортно произшествие с двама загинали на главен път София-Варна, съобщиха от пресцентъра на съдебната институция. Досъдебното производство вече е образувано. В хода на разследването са извършени неотложни следствени действия – оглед на местопроизшествието с участието на автоексперт, съдебен лекар и дежурен прокурор от Окръжна прокуратура – Велико Търново. Разпитани са свидетели и са назначени експертизи. С постановление на наблюдаващия  прокурор обвиняемият е задържан за срок до 48 часа и предстои внасяне в съда на искане за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо него, посочиха от пресцентъра.
По предварителни данни, произшествието е настъпило около 03:40 часа днес. Сблъскват се лек автомобил „Ауди“, управляван от 17-годишен неправоспособен водач, движещ се в посока Велико Търново и насрещно движещия се лек автомобил „Дачия“, управляван от О. Г. – на 66 години и пътник С. Г. на 68 години. В резултат на катастрофата на място са починали водачът на лекия автомобил „Дачия“ и спътникът му. Водачът на аудито е получил наранявания и е откаран за лечение във Великотърновската болница, без опасност за живота. Той е тестван за употреба на алкохол, като резултатът е отрицателен. Взета е и кръвна проба, която е изпратена за лабораторно изследване за наличие на наркотични вещества, посочват от прокуратурата.
След анализ и преценка на събраните на този етап доказателства, наблюдаващият прокурор е преценил, че са налице достатъчно такива за привличане на 17-годишния водач като обвиняем за извършеното от него престъпление. Обвиненията са, че не е контролирал непрекъснато управляваното от него превозно средство. Поради това е навлязъл в лентата за насрещно движение и е предизвикал пътнотранспортно произшествие, при което по непредпазливост е причинил смъртта на пътувалите в другия лек автомобил. Действията по разследването продължават.
Катастрофата на главен път София – Варна стана в района на стражишкото село Кесарево. В продължение на няколко часа отсечката остана затворена за движение, като превозните средства се пренасочваха по обиколен маршрут през село Моравица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари