Арестуваха Васил Божков /ВИДЕО/

Рекламирай в beZpartien.bg

Софийската градска прокуратура задържа за 72 часа В.Б., предстои предявяване на обвинения

Софийската градска прокуратура (СГП) задържа за 72 часа В.Б., предстои предявяване на обвинения, както и призоваването му като свидетел по друго досъдебно производство, съобщиха от прокуратурата.
Днес обвиняемият В.Б., обявен за международно издирване, се е явил доброволно пред органите на МВР на „Летище София“. Спрямо същия по досъдебни производства, водени в СГП, има наложена мярка за процесуална принуда задържане за срок до 72 часа.
Предприети са всички законови изисквания по предявяването на обвиненията спрямо В.Б., като в рамките на разпита му в качеството на обвиняем, той има право да даде обяснения. Предстои наблюдаващите прокурори да преценят дали да внесат искане пред Софийския градски съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

 

С оглед на това, че В.Б. е свидетел по друго досъдебно производство, водено в СГП, по което са изпращани молби за международна правна помощ, като същите не са били изпълнени, предстои призоваването на лицето за разпит в качеството му на свидетел по наказателното производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *