Архиерейска преждеосвещена литургия беше отслужена в храма-ротонда „Св. Георги Победоносец“

Рекламирай в beZpartien.bg

В днешната сряда от Втората седмица на Великия пост, в храма-ротонда „Св. Георги Победоносец“ беше отслужена архиерейска преждеосвещена света литургия, съобщиха от Софийската митрополия.
Литургията бе оглавена от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение с архимандрит Евтимий, духовен надзорник на Софийската епархия, с иконом Йоан Куков, предстоятел на храма, с протойерей Георги Спасов, предстоятел на храма „Св. Петка Самарджийска“, с йеродякон Поликарп и йеродякон Вартоломей.
Песнопенията по време на светата литургия бяха изпълнени от д-р Андрей Касабов и от храмовите псалти.
След светата литургия епископ Поликарп произнесе кратко духовно слово, в което говори на вярващите за светото Причастие. „Нека да се причастяваме на всяка света литургия. Затова светите отци са отредили през дните на седмицата, на Великия пост да не се лишават християните от Причастието с Тялото и Кръвта Христови, но да имаме силата, благодатта да съкрушаваме главата на невидимия змей, както се чете в последната молитва на светата литургия на Преждеосвещените Дарове. С радост, търпение и мир да завършим поста, и да достигнем до Великия и славен ден на Христовото Възкресение“, каза владиката.
Епископ Поликарп благодари на отец Йоан за организацията, на отците, с които съслужи и на дошлите християни, които участваха в светата литургия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *