Арт инсталация от рисуван текстил на плевенската школа „Колорит“ е представена в галерия „Илия Бешков“

Арт инсталация от рисуван текстил „Да направим света по-цветен и красив“ е представена в Художествена галерия „Илия Бешков“. Тя е създадена от малките художници на арт школа „Колорит“ с ръководител Майя Ананиева по проект, подкрепен и финансиран от Община Плевен.
„В световен план рисуването върху текстил е хит в дейността на художествени галерии, арт школи и ателиета за деца и младежи. Идеята за този проект и вдъхновеното му реализиране ни приобщи към световните тенденции в ръчното рисуване върху памучен и копринен текстил и върху дрехи, представено по най-атрактивния начин – във вид на арт инсталация“, разказа Ананиева. 
Според нея този проект е ново предизвикателство за нейните ученици, които са на възраст от 4 до 18 години и са се забавлявали изключително много, докато са създавали своите уникални модели.
„Колективното рисуване върху коприна даде нова емоция на децата и те откриха неограничените възможности и свобода за творчество. Всички се справиха с лекота, експериментираха, наслаждаваха се на артистичните си възможности и на прекрасните творби, които изпълваха като цветна река ателието“, допълни Ананиева. 
„Аз вече имам идея тази пространствена арт инсталация да получи развитие и обогатяване с нови сюжетни линии, в които да включим музиката и танца. Това е само началото. Очакват ни нови чудеса в неограничения свят на изкуството“, каза още арт педагогът.
Арт инсталацията  бе представена заедно с церемония по връчване на награди, спечелени от малките творци на престижни национални и международни конкурси. Сред тях са отличия от Япония, Германия, Полша, Чехия, Бангладеш, Сърбия, Румъния, Словения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари