Аспектите на остаряването, свързани с психичното здраве, са акцент в книга на д-р Владимир Симов

Д-р Владимир Симов пише за психологичните, психиатричните и неврокогнитивните аспекти на остаряването в България в нова книга. Премиерата на „Остаряването“ е на 21 май в „Гранд хотел София“, съобщават издателите от „Изток запад“.
„Темата за старостта е комплексна и многопластова, но ще откроим както предизвикателствата, свързани с възрастовите изменения, така и начините за лечение на психиатричните патологии. Ще обсъдим проблемите с психичното здраве, както и перспективите за подобряване качеството на живот в зряла възраст. Само ако сме информирани, ще вземем най-добрите решения както за себе си, така и за своите пациенти и близки“, посочва авторът.
Предизвикателствата пред възрастните може да не са само физически или финансови, а да са свързани с психичното им здраве и да доведат до когнитивни дефицити, например болест на Алцхаймер, психози на късната възраст, продължителна депресия, мъчителна паника и тревожност, екзистенциални кризи, нарушения на съня и др., пишат издателите. Допълват, че през последните години нараства броят на хората, които вярват, че човек може да живее пълноценно в залеза на живота си и да остарява красиво.
Книгата акцентира върху психиатричната патология, за да хвърли светлина върху комплексните причини, протичането и лечението на различните разстройства, свързани с остаряването, допълват от „Изток запад“.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари