НачалоБългарияАтанас Атанасов за преговорите с "Газпром": Българският народ е казал: "С мечка...

Атанас Атанасов за преговорите с „Газпром“: Българският народ е казал: „С мечка мед не се яде“

Него не го виждаме о коалиционен партньор. Той не си дава сметка, че с него никой не иска да говори. Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV съпредседателят на „“ Атанас Атанасов по повод думите на лидера на Бойко Борисов, че от сегашните партии е бил в коалиция само с „Да, България“ и са работили добре заедно.

Българските граждани трябва да осъзнаят, че на тези избори битката е между реформаторските и реставраторските сили. Реставраторските сили а ГЕРБ и . Не трябва да забравяме, че преди 2 г. българските граждани излязоха по площадите и поискаха отстраняване от власт на корумпираната Борисова държава, заяви Атанасов, цитиран от novini.bg.

Внушенията, че тези избори нямат значение, защото няма да се случи нищо, обслужват задкулисието, на което е удобно да „лови риба в мътна вода“. Българската държава има нужда от редовно правителство и работещ парламент. арната република буксува и това се отразява на цялостния ни живот, отбеляза съпредседателят на „Демократична България“.

На миналите избори основният момент беше та с корупцията. А сега идва и въпросът за евроатлантическата нагласа на България. За нас членството в и ЕС винаги е било основен елемент и трябва да се търси механизъм за укрепване на евроатлантическата ориентация на България, посочи той.
Атанас Атанасов коментира намеренията на служебното правителство да преговаря с „Газпром“ с думите: „Българският народ е казал: „С мечка мед не се яде“.

Българският министър иска да преговаря с „Газпром“, а те не казват искат ли да преговарят, като същевременно не си изпълняват договора. Важно е системно да се работи за енергийна независимост. Оттук нататък енергийната сигурност на България трябва да бъде осигурявана от нашите европейски партньори и от , каза още Атанасов.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО