Авиокомпания „Райънеър“ базира четвърти самолет в София и започва да лети до пет нови дестинации

Авиокомпания „Райънеър“ (Ryanair) ще базира четвърти свой самолет на Летище София и започва да лети до пет нови дестинации през настоящия летен сезон. Това съобщиха на съвместен брифинг Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект, концесионер на столичния аеропорт, и Алисия Войчик-Голебиовска, мениджър за Централна и Източна Европа на авиокомпанията. 
Петте нови маршрута ще бъдат Валенсия, Аликанте, Бристол, Копенхаген и Скиатос, с което поддържаните от компанията дестинации ще станат общо 40. 
С този самолет превозвачът инвестира 100 млн. евро в България, като същевременно това ще доведе до увеличение от 350 000 пътници годишно по дестинациите на авиокомпанията до и от Летище София, стана известно от думите на Алисия Войчик-Голебиовска. 
По думите ѝ увеличението на пътникопотока ще бъде с 23% спрямо предходната година, което ще има социално-икономически аспект, а ще доведе и до разкриването на работни места. 
До този момент компанията оперира на четири летища в България – София, Варна, Бургас и Пловдив, като на година превозва над три млн. пътници. 
Това е страхотна новина за нашето летище, за България и най-вече за българските пътници, отбеляза Хесус Кабайеро, главен изпълнителен директор на СОФ Кънект. По думите му решението на авиокомпанията да увеличи самолетите в базата си е потвърждение за потенциала на столичния аеропорт. 
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари