НачалоСвятАвиолинии получиха заем от 700 милиона долара

Авиолинии получиха заем от 700 милиона долара

Скандинавса авиокомпания САС (SAS) сключи споразумение за кредит по режима за фалитите Ди Пи Ай (debtor-in-possession – DIP) на стойност 700 милиона долара (около 7 милиарда шведски крони) с фондове, управлявани от „Аполо глоубъл мениджмънт“ (Apollo Global Management), съобщи авиопревозвачът в комюнике, цитирано от Франс прес.

Финансирането Ди Пи Ай позволява на компаниите да получат ликвидни , за да продължат дейността си, оставайки под защитата на закона за фалитите.

На 5 юли САС, чийто персонал е около 7000 души, поиска ебна защита от кредитори по закона за фалитите в в рамките на процес на преструктуриране.

В САЩ процедурата по член 11 е механизъм, позволяващ на компания, която вече не може да плаща дълговете си, да се преструктурира, защитена от кредитори, продължавайки текущите операции.

„Благо на това финансиране ще разполагаме със солидна финансова , за да продължим текущите операции през целия процес на доброволно преструктуриране в САЩ“, изтъкна Карстен Дилинг, председател на управителния съвет на групата, в която основни акционери са датската и шведската държава.

Скандинавските авиолинии, които силно пострадаха от последиците от КОВИД-19 и от тежки, повтарящи се загуби. Компанията обяви през февруари план за икономии на стойност около 750 милиона евро годишно, допълнен в началото на юни от увеличение на капитала с близо 1 милиард евро с възможни нови инвеститори.

През юли САС беше изправена пред две седмици стачка на пилотите, която причини загуби от 9 до 12 милиона долара на ден. Протестът беше насочен срещу искането на ръководството да бъдат понижени те в рамките на плана за преструктуриране и срещу решението да не се наемат отново пилотите, съкратени по време на пандемията.

Според шведската Асоциация на пилотите от гражданската авиация (SPF) в рамките на споразумението, сложило край на стачката, се предвижда да бъдат назначени отново 450 пилоти.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО