Австрийският квартет „Виена тромбон атракшън“ представя премиерна програма на „Мартенски музикални дни“ в Русе

Рекламирай в beZpartien.bg

Австрийският квартет „Виена тромбон атракшън“ ще изнесе концерт тази вечер в Доходното здание в Русе. Събитието е част от програмата на 63-ото издание на международния фестивал „Мартенски музикални дни“, съобщи директорът на музикалния форум Ива Чавдарова. 
Виенският ансамбъл ще свири за първи път пред българска публика. 
„Имаме шанса да чуем изключително рядък ансамбъл. Той със сигурност ще привлече вниманието на публиката“, каза Чавдарова. 
Четиримата тромбонисти – Стефан Обман, Рафаел Стигер, Мартин Ринер и Кристиан Пойтингер, ще представят своята премиерна програма Pictures of Life. Тя е събрала най-добрите музикални и сценични моменти от над 15-годишната история на състава. Програмата ще изненада и със забавни постановъчни решения.
„Преди пет години разбрах за „Мартенски музикални дни“ и видях колко известни музиканти участват във фестивала. Така се свързах с Ива Чавдарова“, каза Стефан Обман. 
Рафаел Стигер обясни, че няма много написани пиеси за четири тромбона, като музикантите разчитат и на аранжиментите си. 
„Работим с композитори, които пишат музика за нас“, каза Обман и допълни, че преди време сред тях е бил и българският композитор Владимир Панчев. 
Повече от 450 участници от 10 държави ще се изявят на фестивала „Мартенски музикални дни“ в Русе до 31 март тази година. Музикалният форум предлага повече от 20 събития – оркестрови програми, ансамблови концерти, балетен спектакъл, съпътстващи събития и дебютиращи на българска сцена артисти и състави.
„Мартенски музикални дни“ е една от най-дългогодишните и реномирани фестивални сцени в България. Това е фестивал с модерна програмна стратегия и висок обществен рейтинг. Основан през 1961 г. и организиран от Община Русе, всяка година музикалният форум превръща града в място за срещи на елитни артисти от световната и европейската музикална сцена.
БТА е сред основните медийни партньори на фестивала. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *