НачалоСвятБахмут е най-горещата точка в Украйна

Бахмут е най-горещата точка в Украйна

Бахмут остава „най-горещата“ точка в , където украинските защитници водят сражения с руските сили. Това съобщиха украински , о се позоваха на генералния щаб на украинската армия.

Боевете в района на Бахмут продължават вече няколко месеца. През изминалото денонощие украинските сили са отбили 16 вражески атаки в района на Луганск и Донецк, някои от тях в районите на Бахмут и Соледар.

Според ръководителя на администрацията на Луганска област Сергий Гайдай въоръжените сили на Украйна успешно провеждат контранастъпление в посока Сватово и Кременная.

се стреми да подобри тактическата си в Купянск и в Лиманско равление. Тези територии бяха освободени при есенното контранастъпление на украинските сили, предаде .

Генералният щаб съобщава, че вече са ликвидирани над 100 000 руски окупатори, над 3000 танка, почти 6000 бойни бронирани машини, над 650 крилати ракети.

Междувременно Киевската градска военна администрация съобщава, че ситуацията с енергоснабдяването в столицата остава трудна.

Поради разрушените мрежи и възли повечето потребители в града не могат да получат електричество в домовете си. Все още има аварийни прекъсвания на а, чиято продължителност не може да бъде регулирана.

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО