Бакалавърският прием във Висшето училище по застраховане и финанси продължава и през септември

Рекламирай в beZpartien.bg

Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) продължава приема си на нови студенти за академичната 2023/2024 година. Приемът е само по документи и ще продължи през септември, съобщиха от ВУЗФ. 
Кандидат-бакалаврите могат да избират от седем иновативни бакалавърски програми, като могат да се обучават в редовна, задочна и дистанционна форма. Изборът, който университетът предлага на студентите си, е голям и е съобразен с нуждите на бизнеса и пазара на труда. Това е и една от причината към настоящите програми да бъде добавена новаторската дисциплина „Финансови технологии“, чиято основна цел е студентите да придобият необходимите знания и разбирането на това как работи дигиталния финансов пазар, кои са неговите участници, институции, инструменти и регулации, и как да го използват в бъдеще и да отговорят на нуждата от подобни кадри.
Програмите, от които ще могат да избират студентите, са „Информационни технологии и бизнес мениджмънт“ (съвместна програма с Великотърновския университет), „Бизнес стратегии и управление на проекти“, „Финанси и международен бизнес“, „Мениджмънт, маркетинг и дигитален бизнес“, „Застраховане и осигуряване“, „Счетоводство и одит“, както и „Бизнес психология и човешки ресурси“. Актуалността им безспорно правят ВУЗФ едно от най-реномираните частни бизнес висши училища в България, а доказателство за това е и последното издание на Рейтинговата система на висшите училища в България на Министерството на образованието и науката (МОН), което подрежда университета на четвърто място в направлението „Икономика“, се посочва в съобщението.
Най-новата програма в ИТ сферата „ИТ анализ и бизнес мениджмънт“, която се осъществява съвместно между ВУЗФ и Великотърновския университет, е доказателство за постоянното развитие на университета и желанието да се предоставят на студентите допълнителни възможности за развитие. Записалите се студенти ще бъдат обучавани от преподаватели от двата университета, а завършилите специалността „ИТ анализ и бизнес мениджмънт“ ще получат съвместна диплома от ВУЗФ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“. 
Висшето училище по застраховане и финанси е специализиран икономически университет, който не работи по стандартите на масовите държавни университети. Той предлага на студентите си актуална и съвременни академични програми с водещи и доказани преподаватели от бизнеса, както и достъп до много стажове и практики в едни от най-големите компании в България. Благодарение на тези фактори, бизнес университетът продължава да поддържа един от най-високите проценти на професионална реализация сред възпитаниците си.
По данни на образователното министерство дипломантите на бизнес университета са едни от най-високоплатените университетски възпитаници у нас, със средна брутна месечна заплата от 2956 лв. Тя поставя студентите на ВУЗФ в топ 3 на най-високоплатените икономически специалисти след завършване на университета.
ВУЗФ е един от малкото университети, които поддържат реална връзка с бизнеса и използва техните компетенции, за да доусъвършенства обучението на студентите си. В същото време висшето училище организира и много открити лекции, конференции и уебинари с едни от най-големите български и чуждестранни имена, както и с водещи експерти във финансовия и икономическия сектор.
ВУЗФ предлага и възможностите за индивидуални консултации с бъдещи бакалаври и магистри, които биха искали да получат пълна информация за програмите и помощта на професионални консултанти да изберат най-правилната за тях програма. Консултациите се провеждат, както на място, така и онлайн в удобно за кандидата време. Всеки кандидат-студент, който желае да се възползва от тази възможност, може да си запази час за среща по електронна поща.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *