Балетна формация „Търговище” спечели 17 призови отличия на международна олимпиада

Рекламирай в beZpartien.bg

Балетна формация „Търговище” към Младежкия дом в Търговище, с ръководители Севдалина Стойчева и Мариам Макарнаян, спечели 17 призови отличия по време на Europe Dance and Ballet Olympiad Bucharest 2024, съобщиха от ръководството на формацията.
Танцовият международен форум, организиран от Балканския алианс се проведе в Букурещ. Балетна формация „Търговище” представи 17 танца – пет солови, два дуета и 10 на групи и формации. Всеки от тях получи награда.
Във възрастова група „Деца”, Балетна формация „Търговище” се представи с три танца. Първа награда получи дуетът на Дамла Фахриева и Елин Ахмедова за танца „Графини вишнички”. При формациите – първа награда бе за танца „Полонез” и още една първа награда за руския танц „Трепак”. Във възрастова група „Юноши” призовата награда беше за „Унгарски танц”. 
При най-големите формацията се представи с разнообразни хореографии, а момичетата от състава се окичиха с много златни медали. Първо място и специална награда „Грант” за 50 процента безплатно участие в Континенталната олимпиада в Солун бяха присъдени за танца „Скъпоценни камъни”. Първо място спечели също танцът „Фрески” от балета „Конче вихрогонче” и „Хоро стакато”. С първи награди са още „Арменски танц”, „Арабски танц” и „Либертанго”. Второ място бе присъдено на танца „Самодиви”.
При солистите, в най-голямата възрастова група, в стил „Балетен репертоар”, Калина Стайкова спечели първа награда за „Вариация на Есмералда”. Втора награда бе отредена на Йоана Антонова за „Вариация на Гулнара” от балета „Корсар”. На първо място се класираха също Йоана и Калина със своя дует от балета „Зле опазено момиче”.
При солистите, в „Класически характерни танци”, Михаела Николова взе първо място и „Грант” за 50 процента безплатно участие в Континенталната олимпиада в Солун, с танца „Вариация на Мерцедес” от балета „Дон Кихот”. В стил „Фламенко” солото на Наталия Колешанска „Севиляна” бе отличено с втора награда. В „Танцово шоу” солото на Вероника Георгиева „Пламъка на танца” също получи второ място.
Всички танци на голямата група бяха представени и отличени в ниво „Елит”, посочват от танцовата формация.
Момичетата от Балетна формация „Търговище” са носители на отличия от редица национални и международни конкурси и олимпиади. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *