Балетният спектакъл „Дон Кихот“ ще бъде представен в навечерието на конкурса „Сара-Нора Прима“ в Бургас

Балетният спектакъл „Дон Кихот“ ще бъде поставен на сцената на Бургаската опера на 30 юни от 19:00 часа за откриването на Втория международен балетен конкурс „Сара-Нора Прима“. В главните роли на Китри и Базил ще бъдат Кристина Чочанова и Симеон Атанасов, който е носител на първа награда от конкурса през миналата година. От почти две години постановката не е била на бургаска сцена поради факта, че изисква сериозен артистичен капацитет, уточниха от пресцентъра на Държавна опера – Бургас.
„Дон Кихот“ е под режисурата на Галина Калчева, а хореографията е на Мариус Петипа и Александър Горски. По сценографията е работил Иван Токаджиев, а по декорите – Яна Дворецка. Асистент-режисьор на постановката е Лина Пеева. В спектакъла ще се включат и възпитаниците на балетните класове на Музикалното училище „Проф. Панчо Владигеров“ – Бургас. 
На 1 юли от 18:00 часа на сцената на Държавна опера – Бургас започва второто издание на Международния балетен конкурс „Сара-Нора Прима“, на името на примабалерината и дългогодишен директор на балетната трупа на Софийската опера и балет Сара-Нора Кръстева. Балетният форум, чието първо издание бе също в залата на Държавна опера – Бургас, и тази година ще бъде акцент в лятната културна програма на крайморския град.
За конкурса в Бургас се очаква да пристигнат около 140 млади балетисти от няколко континента. Конкурсните вечери ще бъдат от 18:00 часа в дните до 5 юли. Галаконцертът ще бъде на 6 юли от 19:00 часа.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари