България има мнозинство за промяна, каза Кирил Петков при откриването на предизборната кампания на „Продължаваме промяната – Демократична България“

България има мнозинство за промяна. Единственото нещо, което трябва да направим, е да покажем пътя, по който тази промяна може да се случи. Това послание отправи Кирил Петков, един от лидерите в коалицията „Продължаваме промяната – Демократична България“, по време на откриването на кампанията на коалицията в градинката пред Народния театър в София. 
Петков попита събралите се вярват ли, че у нас има справедливост, вярват ли, че службите работят за сигурността на българите и дали регулаторите работят за гражданите, а не за Борисов и Пеевски. Той се позова на социологически проучвания, според които над 80 процента от българите не вярват в това, че службите работят за тях и заяви, че именно това е мнозинството от хората. Петков слезе от сцената при симпазинтатите, пред които заяви, че е време властта да дойде при хората и при мнозинството на промяната. 
Асен Василев посочи, че за да стане промяната, не трябва да се залъгваме с еднократни действия, а трябва да сменяме системата. Последните три години ние живеем в нова финансова система. Последните три години има достатъчно пари в образованието и здравеопазването, посочи той. Предстои да сменим другите системи на властта, добави Василев и заяви, че мнозинството на тази промяна го има, колкото и от ГЕРБ да обясняват колко добре било преди три години. За да победим единственото, което трябва да направим, е да помогнем на тези 80 % от българите да разберат, че ключът за промяна на системата е да се разходят до урните, каза той. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари