България има нужда от стабилно, редовно правителство, което реално да реализира политиките и националните интереси, каза Калин Стоянов за БТА

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов заяви за БТА, че България има нужда от стабилно и редовно правителство.
На въпрос дали е готов да продължи да бъде министър на вътрешните работи, Стоянов посочи, че след проведените сега избори вариантите са два – да има служебно правителство или редовно. 
 „Аз съм на мнение, че България има крещяща нужда от стабилно, редовно правителство, което реално да реализира политиките и националните интереси на България. Знам какво съм заложил като приоритети в министерството, считам че имам възможността аз и моя екип да ги изпълним, така че оттук нататък предстоят много разговори, между много хора, в които аз със сигурност не участвам“, каза министърът.
В отговор на въпрос дали МВР е успяло този път да достигне до хора от висшите политически кръгове, които са организирали купуване на гласове, министърът заяви, че по всичките 100 досъдебни производства, по които и сега тече разследването, то ще продължи и няма как само в рамките на няколко дни да се съберат достатъчно доказателства, които да послужат за повдигане на обвинения и евентуално внасяне на делата в съда.
Вътрешният министър посочи, че представители от почти всички политически формации си позволяват купуването на гласове. „Това е едно явление, което много трудно може да бъде изкоренено, но аз считам, че МВР положи достатъчно усилия и максимално ограничи този процес“, добави той.
Министър Стоянов заяви още, че не е имало засилен трафик от Турция към България в дните покрай изборите. Той обясни, че МВР от няколко дни контролира ситуацията и тя е спокойна.
Попитан кои са постигнатите от него резултати в МВР в рамките на една година, откогато е на поста и кое е онова, което не е успял да направи, Калин Стоянов посочи, че направените неща са много. 
„Социално, по отношение на служителите – увеличение с 10% на заплатите, със 100% увеличение на възнаграждението на курсантите в Академията на МВР, увеличение на парите, които получават служителите със степен „доктор“ и са преподаватели в академията, увеличение на порциона от 200 на 300 лева, закупената множество техника“, посочи Стоянов.
Той добави, че са предвидени и някои други социални пакети, които „надявам се, че ще имам възможност да реализирам“.
По отношение на това какво не са постигнали той и екипът му, Калин Стоянов отговори, че оценката може да я даде някой друг и „най-вече премиерите, с които съм работил“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари