Български и украински фирми ще участват в инвестиционни форуми, организирани от Община Тунджа и Болград

Рекламирай в beZpartien.bg

Български и украински фирми ще участват в инвестиционни форуми на разменни начала, организирани от побратимените общини Тунджа и Болград. Форумът у нас ще се състои на празника на Община Тунджа на 22 април – Деня на земята, съобщи кметът Станчо Ставрев.
До момента 14 фирми, от които 13 местни и една украинска, са поканени за участие в Инвестиционен форум „Тунджа 2024“. Инициативата ще се състои за първи път, но идеята е да стане ежегодна. Форумът в Болград се очаква да бъде през май тази година, като на него съответно ще бъдат поканени инвеститори от Тунджанско. 
Инвестиционен форум „Тунджа 2024“ е насочен към изграждане на нови индустриални зони, енергия от възобновяеми източници, концесии за подземни богатства и сектор земеделие, който е силно развит на територията на общината. 
Целта на инициативата е да представи икономическата активност на територията на община Тунджа, както и да създаде пълноценна среда за комуникация между бизнеса, местната власт и държавните институции, с цел подобряване на средата за инвестиции в региона, обясни кметът Ставрев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *