Български литературен кът е открит в Националната библиотека на Нигерия

Рекламирай в beZpartien.bg

Български литературен кът е открит днес в Национална библиотека на Нигерия. Книгите са дарени от Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ (НБКМ) и предоставени чрез българския посланик в Абуджа Янко Йорданов, съобщават от НБКМ.
Събитието се е състояло в Нигерийската библиотека в столицата Абуджа. Онлайн в церемонията е участвала доц. д-р Красимира Александрова, директорът на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“. В своето приветствие тя е отбелязала, че на същия ден преди една година в София е пристигнала делегация на Нигерийската национална библиотека. Тогава бе подписан меморандум за сътрудничество между двете институции. Директорът на нигерийската библиотека проф. Чинуе Ануноби и колегите ѝ участваха в уъркшоп за опазване на книжовното наследство.
Литературен кът на Нигерия бе открит в НБКМ през юли 2021 г. Той представя книги, свързани с културата, историята и традициите на африканската държава. Новооткритият литературен български кът в Абуджа е продължение на културното сътрудничество между националните библиотеки на двете страни, посочват от НБКМ.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *