Българските граждани имаха възможност да гласуват в общо 769 секции в 60 държави, последни упражниха правото си на глас българите в Лос Анджелис

Българските граждани имаха възможност да гласуват в общо 769 секции в 60 държави, последни упражниха правото си на глас българите в Лос Анджелис, съобщиха от Министерството на външните работи (МВнР). Официално изборният ден е приключил в 6:00 часа тази сутрин.
По информация на дипломатическите и консулските ни представителства всички избирателни секции по света вече успешно са приключили работа и са предали своите изборни книжа. 
Най-голям брой от секциите бяха в Европа, допълват от МВнР.
В САЩ бяха разкрити 55 секции, а в Канада – 16. Сънародниците ни имаха възможност да гласуват от Западното крайбрежие на САЩ и Канада до Осака в Япония, Сингапур и Оукланд в Нова Зеландия, от Тромсьо на север в Норвегия, до Република Южна Африка. 
Според МВнР вотът е преминал без трудности, а сънародниците са успели да упражнят правото си на глас.
БТА припомня, че българските граждани избираха  240 представители в 50-ото Народно събрание, както и 17 представители в Европейския парламент. Това е петият парламентарен предсрочен вот и той съвпадна с провеждането на евровота. В историята на България двата вида избори се провеждат едновременно за пръв път. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари