Българският Червен кръст в Перник ще раздаде хранителни помощи на над 7000 уязвими жители на областта

Рекламирай в beZpartien.bg

Българският Червен кръст (БЧК) в Перник ще раздаде хранителни помощи на 7034 уязвими жители на областта. Това съобщи за БТА директорът на Секретариата на Областния съвет на червенокръстката организация Наталия Минева. 
Операцията, наречена „Подкрепа“, е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс по Програмата за храни и основно материално подпомагане. 
Хранителните пакети се раздават по график за всяка от шестте общини на областта. То започна през вчерашния ден в две от общините от региона – Земен и Ковачевци. В областния град акцията предстои на 10 април, в Трън – на 8 април, в Брезник – на 16 април, в община Радомир – на 18 април.  
Пакетите съдържат 15 вида трайни пакетирани продукти и седем вида консерви. Едночленните и двучленните семейства ще получат един хранителен пакет с общо тегло 10,890 кг, а тричленните и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло 38,470 килограма. 
Списъците на нуждаещите се, които ще получат подкрепа, са предоставени на БЧК от Агенцията за социално подпомагане, уточни Минева.  
Тя допълни, че на по-късен етап през годината правоимащите лица ще получат и хигиенни материали за лична употреба и бита.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *