Българският криминален роман „Сценарий по часовник“ има премиера на 29 март

Рекламирай в beZpartien.bg

Криминалният роман „Сценарий по часовник“ от Кирил Петрунов има премиера на 29 март в читалище „Съзнание – 1907“ в Сливница. Това съобщават издателите от „Библиотека България“.
Събитието е с участието на редакторката на книгата Ива Спиридонова, издателя Симеон Аспарухов и Маргарита Бошкова. Откъс от тома е предвидено да прочете Оля Петрова.
Сюжетът на „Сценарий по часовник“ разказва за собственик на новосъздадена телевизия, който иска да реализира разследващо риалити предаване. Като най-подходящ за негов водещ е привлечен главният герой – Николай Чернев, брокер във фирма за недвижими имоти. Обект на първото разследване е стар джобен часовник, подарен на майор Нарезов през 1904 година от Двореца. При проследяването на различни източници на информация се разбира, че часовникът е бил след това собственост на поручик Нотко Колев, а по-късно – че с него са свързани и войници от 52-ри полк, които са под командването на полковник Нотко Колев. Главният герой вярва, че зад часовника има история, свързана с тези войници от времето на Втората световна война. Той търси наследници на хората. Тези, които открива, обаче биват убивани един след друг. Николай Чернев трябва да разбере каква е причината за тези убийства, защо заподозрените са толкова много – включително директорът на новосъздадената телевизия и др.
„Когато се заех с тази книга, не бях сигурна, че ще се справя, защото досега не бях редактирала криминален роман. Но от изречение на изречение тя ме увлече дотолкова, че забравих всички свои притеснения. Имах усещането, че гледам филм с нашенски, абсурдно-български сюжет, после се връщах назад, в тежкото време на войните от началото на миналия век, на моменти се заливах от искрен смях, сетне се напрягах адски в очакване и предвиждане какво ще се случи“, пише по повод романа Ива Спиридонова.
„Сценарий по часовник“ е реализиран с финансовата подкрепа на Община Сливница.
/ ГН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *