Българският патриарх Даниил ще бъде почетен гост на празника на град Самоков на 17 август

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил ще бъде почетен гост на празника на град Самоков на 17 август, съобщиха за БТА от общинския пресцентър.   
В сградата на Светия Синод на Българската православна църква – Българска патриаршия той се е срещнал днес с кмета на Самоков инж. Ангел Джоргов и с архиерейския наместник на Самоковската духовна околия отец Михаил Колев. Присъствали са също Браницкият епископ Пахомий, първи викарий на Софийския митрополит, както и Негово Всепреподобие йеромонах Йоан, протосингел на Софийска св. митрополия.
Новоизбраният български патриарх Даниил е поканен лично от кмета на общината да отслужи Света литургия в Бельова черква в Самоков, допълват от местната администрация. Литургията ще бъде и по повод 290-ата годишнина от възкачването на митрополитския престол на покровителя на града – свети Симеон Самоковски. 
Сред обсъдените въпроси е било и общо сътрудничество между двете институции. „Единението между светската и духовната власт дава вяра и доверие, че с общи усилия могат да се постигнат общополезни дела”, каза отец Михаил, цитиран от пресцентъра на Община Самоков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари