Българският патриарх Даниил ще бъде посрещнат днес официално от столичното духовенство и от Софийската епархия

По повод въдворяването на Негово Светейшество българския патриарх Даниил като предстоятел на Софийската митрополитска катедра, както и за празника на катедралния храм „Св. великомъченица Неделя“ и за Втората неделя след Петдесетница – на Всички български светии (7 юли), в столичния храм ще се състоят тържествени богослужения, съобщиха от Българската православна църква.
Днес, 6 юли, от 18:00 ч., ще има патриаршеска вечерня с петохлебие и литийно шествие, последвано от трисагий за блаженопочиналия български патриарх и Софийски митрополит Неофит пред неговия гроб.
В неделя, 7 юли, сутринта, ще има празнична утреня. От 9:30 ч. ще бъде отслужена света литургия, предстоявана от Негово Светейшество Софийския митрополит и български патриарх Даниил. 
Видинският митрополит Даниил беше избран на 30 юни за български патриарх и Софийски митрополит от делегатите на Патриаршеския избирателен църковен събор. След това в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ се състоя и тържествената му интронизация.
 
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари