Българско кулинарно шоу за деца е сред трите най-добри предавания за Централна и Източна Европа

Първото по рода си детско кулинарно предаване Chef Talent на Soul&Pepper TV е избрано сред трите най-добри в състезание за оригинална тв продукция. Конкурсът Pitch & Play Live, организиран от CEETV – централният медиен и пазарен партньор на NATPE Будапеща, представя и отличава авторски формати от Централна и Източна Европа. Целта на конкурса е предаванията с потенциал да бъдат купени и разпространявани на международния пазар, разказват от Soul&Pepper TV.
Събитието NATPE Будапеща се провежда за осма поредна година и е най-известният и голям форум, който събира големите имена в телевизионния бранш. На конференцията присъстват водещи изпълнителни директори, продуценти, дистрибутори. Това е и единственият европейски пазар, който включва американските студия в ексклузивната си програма за прожекции за регистрирани купувачи.
Chef Talent е било избрано от 5-членна комисия от професионалисти в телевизионната индустрия. Българският детски кулинарен формат се подреди сред трите най-добри с оригинална концепция, идея, която може да се развива и променя, и потенциал за адаптация на формата на международния тв пазар.
„Chef Talent не беше създадено, за да се явява на конкурси, но сме радостни от факта, че сме сред трите най-добри предавания за Централна и Източна Европа. За първи път български формат постига такъв успех на този голям конкурс. С нашата идея искахме да покажем на широката аудитория, че децата не стоят само пред екраните, а имат и други интереси, и са изключително добри в заниманията си. Важно е да им дадем шанс и да открием таланта им. Децата в предаването са страхотни кулинари и борбени личности, които играеха честна игра. Успяхме да покажем и че разнообразното хранене, както и правилното оползотворяване на продукти и отпадъци, са важни за подрастващите. Благодаря на целия екип за това, че всички работеха със сърце”, коментира Иван Тодоров, собственик и продуцент на Soul&Pepper TV и Wness TV.
Chef Talent се излъчва в ефира на Soul&Pepper TV. В 16-те епизода шест деца се впускат в битка за голямата награда и признанието на шеф Андре Токев. Малките кулинари се борят един срещу друг, но се налага и да си помагат. След всяко състезание получават точки, а големият победител е само един. Водещ на предаването е Богдана Трифонова от „БГ радио“.
/ДД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари