Баскетболисти и волейболисти от Ботевград и Варна са победители във финалите на „Ученически игри 2024” във възраст 11-12 клас

Отборът на Математическата гимназия ”Д-р Петър Берон” във Варна спечели финала на „Ученически игри 2024“ за юноши 11-12 клас, съобщиха от общинската администрация. Във финалната среща на надпреварата, която се проведе във физкултурния салон на Профилираната гимназия с преподаване на чужди езици „Екзарх Йосиф“ в Разград, волейболистите от Варна победиха връстниците си от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Лубор Байер“ в Стара Загора с 2:0 (25:20; 25:20). На трето място е Профилирана гимназия „Христо Ботев“ в Дупница, на четвърто – 19 Средно училище ”Акад. Михаил Арнаудов” в София. Представителите на община Разград – Националната професионална техническа гимназия „Шандор Петьофи“ останаха на осмо място. За най-полезен играч на турнира бе обявен Огнян Христов от Стара Загора, посочват от общината.
Шампионите в баскетболния турнир, който се проведе в спортна зала „Абритус”, бяха определени в мача между Професионалната гимназия по техника и мениджмънт „Христо Ботев“ в Ботевград и Профилираната гимназия за романски езици „Г.С. Раковски“ в Бургас. Юношите от Ботевград постигнаха победа с резултат 80:54, а бургазлии получиха сребърните медали. На трето място остана тимът на Профилираната природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ в Шумен, а на четвърто – Професионалната гимназия по електротехника и електроника в Пловдив. Разградските представители – Профилираната природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” са на осма позиция. За най-добър реализатор в турнира бе обявен Петър Ралчев от Пловдив, допълват от общинската администрация.
Вчера бяха наградени и победителите в третия вид спорт от ученическите игри, на които Разград бе домакин – футбол. Шампион стана отборът на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово. 
Организатори на финалите на „Ученически игри 2024” са Министерствата на образованието и на младежта и спорта, Българската асоциация „Спорт за учащи”, Регионалното управление на образованието в Разград, Областният клуб „Спорт в училище” – Разград и Община Разград. В организацията на футболния турнир участват и Областният съвет на Българския футболен съюз в Разград и ПФК ”Лудогорец 1945”, а на баскетболния –  Баскетболен клуб ”Вълци-Разград”.
Част от мачовете в първия ден на турнирите изгледа и служебният министър на младежта и спорта Георги Глушков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари