НачалоСвятБайдън: Ще има нова пандемия

Байдън: Ще има нова пандемия

Президентът на Джо Байдън заяви, че светът трябва да се готви за нова пандемия. По думите на американския лидер, цитирани от официалния уебсайт на Белия Дом, за това ще са нужни „повече пари“, предаде dariknews.bg.

„Трябват ни повече пари, за да се подготвим за втора пандемия. Ще има още една. Трябва да мислим ред. Ето за това ни трябват пари“, отбеляза Байдън в отговор на въпрос на журналист относно допълнителното финансиране на а за с Covid-19 в САЩ.

Държавният глава призова за ваксинация на всички бебета над 6 месеца, за които вече има подготвени ваксини. Той призова всички да се ваксинират, ако не са го направили, както и да си поставят бустерни дози“.

Байдън отбеляза, че над 220 милиона американци са напълно ваксинирани, а повече от 100 милиона са си поставили трети дози. Благо на това ните случаи в САЩ са намалели с 90%.

Според последните данни на Университета „Джонс Хопкинс“, броят на жертвите на COVID-19 в САЩ е надхвърлил половин милион души, о страната е първа по този показател в света.

беЗпартиен
беЗпартиенhttps://bezpartien.bg
Автор, безпартиен.
ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО