НачалоСвят„Байрактар“ увеличава драстично производството на дронове

„Байрактар“ увеличава драстично производството на дронове

Турса компания „Байкар Макина“ („Baykar Makina“) планира от 2023 г. да произвежда над 500 дронове „Байрактар“ („Bayraktar“) годишно. Това съобщи днес ръководителят на компанията Халюк Байрактар, цитиран от Анадолската агенция.

Байрактар посочи, че в момента се произвеждат по 200 безпилотни летателни апарата годишно. През следващата година планираме да увеличим производството на дроновете „Байрактар ТБ 2“ („Bayraktar TB2“) до 500 и на дроновете „Байрактар Акънджъ“ („Bayraktar Akinci“) до 40. Не спираме да инвестираме в производството. Отчитаме не само потребностите на Турция, но и нарастващото търсене от чужбина, каза Байрактар.

Той посочи, че досега компанията е произвела над 400 дрона „Байрактар ТБ 2“ и около 20 безпилотни самолета „Байрактар Акънджъ“. Халюк Байрактар съобщи също, че броят на страните, които купуват дроновете „Байрактар ТБ2“, вече е 24. Турция вече не е зависима от други страни в разработването и усъвършенстването на безпилотни летателни апарати. Ние покриваме собствените си нужди, отбелязва Байрактар.

Дроновете „Байрактар“ се използват активно от украинските въоръжени сили срещу руските окупатори. От турската компания ясно посочиха, че при никакви обстоятелства няма да продават свои дронове на агресора , който на 24 февруари започна пълномащабна непредизвикана война срещу .

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО