БЧК ще раздаде хранителни продукти на 12 449 уязвими жители на област Русе

Рекламирай в beZpartien.bg

Българският Червен кръст (БЧК) в Русе ще раздаде хранителни продукти на 12 449 уязвими жители на областта по програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). Това съобщи в крайдунавския град Десислава Дивчева – експерт в областната структура на червенокръстката организация и координатор на програмата за Русе.
Правоимащите едночленни и двучленни семейства ще получат хранителен пакет с тегло почти 11 кг, а 1145 души, които са част от тричленни и по-големите семейства – два хранителни пакета с общо тегло около 38,5 килограма.
„Всеки хранителен пакет съдържа 15 вида продукти. Това са олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и консерви – зелен фасул, зрял боб, домати, грах, гювеч, пиле фрикасе и риба“, обясни Дивчева. 
Началото на раздаването на хранителните продукти ще бъде поставено от утре в общините Иваново и Две могили, а за град Русе – от 22 април. 
Директорът на областната червенокръстка организация в Русе Антоанета Ябанозова обясни, че ще има и втори етап на програмата, когато ще бъдат раздадени месни консерви и хигиенни материали. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *