БЧК – Варна отличи доброволци, активисти и партньори по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец

По случай 8 май – Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец, Областният съвет на червенокръстката организация във Варна отличи днес 22-ма изявени доброволци, активисти и партньори. Церемонията уважиха началникът на щаба на Военноморските сили капитан I ранг Ваньо Мусински, зам.-кметът Снежана Апостолова, директорът на Противопожарната служба комисар Тихомир Тотев, представители на Варненската и Великопреславска митрополия, на здравни и социални институции.
Българският червен кръст (БЧК) има вече 145-годишна история и сме горди, че допринасяме за обществото и за опазването на хуманността, посочи председателят на областната организация Илия Раев. Той припомни, че в региона получават подкрепа хиляди семейства, а стотици младежи се обучават да оказват първа долекарска помощ и да бъдат водни спасители. Раев каза още, че варненската червенокръстка организация е оказала помощ и на над 15 хиляди бежанци от Украйна. Той благодари на доброволците от БЧК и на институциите, които през годините му партнират.
С награди днес бяха отличени шестима младежи, петима души бяха наградени като „Заслужил деятел“. Дванадесет активисти получиха званието „Отличник на БЧК“. Със сребърни медали бяха наградени Иванка Неделчева, дългогодишен председател на общинската структура на Червения кръст в Дългопол и Владимир Панев, който над 40 години е воден спасител, инструктор и лектор, активен доброволец по проекта за психо-социална подкрепа на украински и български деца.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0 Коментари