НачалоИкономикаБелга: Един от най-големите заводи за биодизел в Европа се намира във...

Белга: Един от най-големите заводи за биодизел в Европа се намира във Фландрия

Американса хранително-вкусова корпорация „Каргил“ (Cargill) наскоро разшири своето производство с нов завод за биодизел в пристанището на Северно море в Гент, предаде специално за белгийската агенция Белга. Заводът е един от най-големите в и е иран да преобразува отработени масла и мазнини във възобновяемо гориво, като намалява и своя въглероден отпечатък.
Новото съоръжение за биодизел подкрепя кръговата в пристанището на Северно море чрез повторно използване на ненужни продукти и отпадъци. Разширяването на завода струва 150 милиона долара и създава общо пряко и непряко 80 работни места в района на Гент. Заводът ще може да произвежда до 115 000 тона биодизел годишно.
Управляващият директор Алексис Казин подчерта значението на екологосъобразните инвестиции по време на официалното откриване: „С тази усъвършенствана технология за преработване на отпадъци ние предлагаме иновативно решение, което отговаря на световното търсене на възобновяема енергия, зачита екологичните изисквания и помага на нашите клиенти да посрещнат своите ангажименти по отношение на парниковите газове.“
(Новина, избрана от белгийската агенция Белга за публикуване от БТА без намеса в текста съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

ПРОЧЕТИ ОЩЕ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

АКТУАЛНО